Presentationsteknik eller ”nyckeln till mottagaren: att övertyga sig själv!”

 Vi kommunicerar mer eller mindre 24/7 så varför är det så svårt att bryta igenom bruset och få ditt budskap levande, entusiasmerande och personligt? Och varför är det direkt obehagligt att ställa sig framför en publik – oavsett om det är 5 eller 500 personer som skall lyssna? Hur kommunicerar du i ett fysiskt möte? Vad är det vi har att arbeta med om vi tar bort hjälpmedel såsom PPT, produkter och produktblad? I grund och botten är det bara DU som är presentationen – inget annat.

Det sägs att 7% av en presentation består av direkt text och budskap. Vad består då de övriga 93% av?!?!? Vi pratar kroppsspråk, röstläge, betoning, rörelse och pausering, ögonkontakt, klädsel, sinnesstämning, för att nämna några fler faktorer.

Detta gäller vid en fysisk presentation med en fysiskt närvarande publik. Tänk då på vilka krav som ställs när vi håller ett digitalt möte?!?!?!

Eller när vi skall agera ”naturligt” med en mikrofon i handen?!?!?

Kursbeskrivning

Detta är en utbildning för dig som vill kliva ut ur din komfortabla zon, stärka din självkänsla och självförtroende. Vill träna dig i hur du kan engagera, inspirera och övertyga i dina presentationer och i din kommunikation.  Detta är en praktisk ”hands-on” utbildning där du utvecklar din förmåga att ta fram och genomföra strukturerade och professionella presentationer som sticker ut ur mängden. Du kommer få träna och lära dig använda ditt kroppsspråk, din röst och ditt engagemang för att hantera nervositet och bli ännu mer inspirerande och övertygande. Du får förmågan att ge dina åhörare nyckeln till att övertyga sig själva!

Pernilla Leijon, Growth Marketing Manager, Barona.
”Cecilia är oerhört inspirerande, engagerad och professionell. Jag hade glädjen att ha Cecilia som föreläsare i Presentationsteknik och lärde mig mycket om att stå och tala inför publik. Cecilia är en enormt skicklig talare och mentor.”

Karin Ulén, Kommunikationsansvarig avd Kund- och leverantörskommunikation, Trafikverket
”Cecilia har mycket goda kunskaper i retorik och presentationsteknik. På ett fängslande och engagerande sätt beskriver hon på ett enkelt sätt hur man skapar intresse för sina budskap och får ut maximal effekt av dem. Jag kan varmt rekommendera Cecilia som föreläsare i retorik och presentationsteknik.”

Patrick Bubic, Sales Manager, DXC Technology 
”Cecilia höll i retorikutbildningen på Sälj & Marknadshögskolans Key Account Management utbildning som jag deltagit i under 2014 och 2015. Cecilia gjorde utbildningen mycket bra och lyckades fånga oss elever på ett imponerande sätt. Hon var närvarande på ett mycket bra sätt och kom med väldigt många bra tips och idéer. Feedbacken vi fick efter varje presentation vi gjorde var konstruktiv. Jag är också imponerad över hur Cecilia vid varje tillfälle utstrålade en glädje som var väldigt smittsam och i alla fall för mig var klart inspirerande. Denna kurs har definitivt hjälp mig en bra bit på vägen och jag har faktiskt på gehör internt på företaget om hur vi ska jobba med presentationer. Jag kan varmt rekommendera Cecilia!”

Målgrupp

Presentationsteknik till dig som:
- Har fått nog av ”tomteblossffekten”
- Vill känna dig tryggare när du presenterar
- Vill skapa och hålla personliga presentationer som sticker ut och som inspirerar och motiverar till handling hos åhörarna.
 - Vill få fram ditt budskap på ett tydligt och förtroendeingivande sätt men med glimten i ögat.

Kursinnehåll

1. Konsten att skapa motivation, engagemang och inspiration
2. Storytelling och den retoriska dispositionen – en vinnande struktur
3. Skapa intresse och tydliggör ditt budskap – Vi har ingen ”Bullshit-tid”
4. Argumentationsteknik – övertyga med budskap
5. Förebygga invändningar – konsten att hantera invändningar innan de lyfts 6. Förstärk DITT budskap genom DIN personlighet, kropp och röst
7. Praktisk träning med konstruktiv feedback
8. Avsluta med finess och poäng
9. Övervinna nervositet 10.
10. Ha roligt och se fram emot att möta din publik! 

Varmt välkomna till två kreativa heldagar på Bjerreds station!  S. Västkustvägen 23, Bjärred

Förmiddags- och eftermiddagsfika samt lunch ingår båda dagarna per kurstillfälle.  Allergier meddelas till stellan@bjerredsstation.se.

 Kurstillfälle .  Onsdagen 29/3 - Torsdagen 30/3, klockan 09.00-16.00 Sista anmälningsdag: Tisdagen 27/2-23

Du anmäler dig nedan!!! Observera att anmälan är bindande. Får du förhinder så går det utmärkt att skicka någon annan från din organisation. 

Investering: 10 500 kr exkl moms/person max 12 deltagare per kurstillfälle.

Presentationsteknikutbildningen kan även företagsanpassas. Skriv in i fritextfältet att ni är intresserade av en anpassad lösning när du gör en intresseanmälning för att få prisuppgifter.  

Välkommen till två dagar som gör din skillnad!

Er Cecilia


Anmälan - Presentationsteknik

Kurstillfälle!© Copyright Romeo&Julia AB - HR/Arbetsgviarutveckling