ATT FÅ VARDAGEN ATT GÅ IHOP
- en dag om chefens egen effektivitet

Med stor förvåning och en viss misstänksamhet tittar jag på svaret jag fick förra veckan när jag skickade ett mail till chefen, ” Semester och åter den 31 augusti” står det. Herregud, det är ett autosvar som snart är ett år gammalt! Hur många tusen människor har inte fått detta? Fortfarande inget svar, detta trots att jag skickade det med ”läskvitto” men jag ser att det blivit läst.

Jag tar upp mobilen och ringer direktnumret som står i mailet. ”Personen ni sökt är i möte och återkommer kl 17.00”, säger en mekanisk röst. Visst, tänker jag, stor chans att det inträffar. Kollar efter mobilnumret och slår det snabbt. Tre, fyra, fem signaler går fram och sedan går röstbrevlådan in. ”Hej! Du har kommit till chefen. Jag sitter i möte. Lämna namn och nummer efter signalen så ringer jag upp. Hej, hej!”. Jag säger med ansträngt munter stämma vem jag är och ber chefen ringa mig på mitt nummer. Säger också för säkerhet skull när det är lättast att nå mig.

Efter en stunds funderande bestämmer jag mig också för att pröva ett sms. Jag skriver kort mitt namn och ber chefen kontakta mig och trycker på skicka. Ett svar kommer bums, ” Är upptagen i möte och ber dig återkomma!”. Med en suck lutar jag mig bakåt i min kontorsstol…”

Känner du igen dig? Du är nog inte ensam… Idag förväntas vi vara både tillgängliga dygnet runt och samtidigt delta i alla olika möten och sammankomster vi kallas till i rollen som chefer. Alldeles för få tar sig en funderar på om detta verkligen fungerar och om det blir bra att agera som man oftast gör, man går på allt och löser samtalen under fikapauser, luncher, bensträckare och i bilen till och från jobbet…

Nu har vi en lösning åt dig som chef! Vi genomför en helt ny utbildning, ATT FÅR VARDAGEN ATT GÅ IHOP!, riktad direkt till dig som chef. Vi sätter fokus på hur du med en bra planering och struktur kan får ordning på din kalander, dina mail och dina möten. Du får träffa Per Andersson från Romeo&Julia AB och Jeanette Persson från Effektiva arbetsvanor som ger dig en utbildning utöver det vanliga.

 Vill du veta mer eller boka utbildning hemma hos er? Kontakta Per på 070-306 17 16 eller Jeanette på 070-772 60 30!! Du når oss också båda på kontakt@romeojulia.nu!!!"

ATT FÅ VARDAGEN ATT GÅ IHOP!